Bible Trivia Questions: Garden of Eden, Healing Pool, Moses, and More

Published: 15th January 2010
Views: N/A

Bible Trivia questions are a great tool to promote involvement and conversation in your next Bible Study group. Challenge your Bible knowledge with these Bible trivia questions and answers. See how many correct answers the group can get collectively. Bible trivia is a great way to stimulate interest in the Bible and promote Bible research and Bible study.
Q1: Who in the bible said "Glory to God in the Highest?"
Answer: From The King James Bible, Luke 2:13-16
The angels said "Glory to God in the Highest," as they announced the birth of Jesus.
Q2: In paintings, which apostle is shown holding two large keys?
Answer: From The King James Bible, Mathew 16:18-19
Peter is often shown holding two large keys in modern paintings.
Q3: The first miracle Jesus performed was turning water into wine. Where did this occur?
Answer: From The King James Bible, John 2:1-11
Jesus turned water into wine in Cana of Galilee.
Q4: What term is used to describe a person who will go out of his way to help others in need?
Answer: From The King James Bible, Luke 10:33-35
A Good Samaritan will stop, and go out his way to help others who may need assistance or are in a time of need.
Q5: What did the Lord give to Moses after 40 days and 40 nights?
Answer: From The King James Bible, Exodus 34:28
The Lord gave Moses the Ten Commandments after 40 days and 40 nights.
Q6: What are the names of the 2 trees that grow only in the Garden of Eden?
Answer: From The King James Bible, Genesis 2:9
The tree of life and the tree of knowledge of good and evil grow only in the Garden of Eden.
Q7: Where did Jesus cure a man who was born blind?
Answer: From The King James Bible, John 9:7-11
Jesus cured a blind man at the pool of Siloam
Q8: What is the name of the healing pool in Jerusalem?
Answer: From The King James Bible, John 5:1-4
The people believed that the pool of Bethesda possessed healing powers when visited by an Angel. The term Bethesda means "House of Grace."
Q9: What falls on both the just and the unjust?
Answer: From The King James Bible, Mathew 5:45
Rain falls on both the just and the unjust.
Q10: God created the animals but who named them?
Answer: From The King James Bible, Genesis 2:19
Adam was responsible for naming the animals.

Report this article Ask About This Article


Loading...
More to Explore