Bible Trivia Questions and Answers Pillar of Salt, Solomon's Prayer, the Wrath of God and More

Published: 15th January 2010
Views: N/A

These Bible Trivia questions and answers are yours to use to encourage conversation in your next Bible Study Class. Print the questions and hand them out in class. Make it a group effort and see how many correct answers the group can get collectively? Bible Trivia is a great way to promote Bible study, reading, and research.

Q1: What is the name of the female ruler who carried great gifts to Jerusalem by camel for Solomon?

Answer: from the King James Bible 1 Kings 10:1-2

The Queen of Sheba took great gifts to Solomon by camel.

Q2: What was Jesus doing when the Holy Spirit descended upon him?

Answer: From the King James Bible, Luke 3:21-22

Jesus was being baptized in the river Jordon as the Holy Spirit descended upon him.

Q3: Abel was the first man in the bible to die. Who killed him?

Answer: from the King James Bible, Genesis 4:8-11

Abel was killed by his brother Cain.

Q4: What two animals carried the Ark of the Covenant to Bethshemeth in Israel?

Answer: from the King James Bible 1 Samuel 6:7-9

Two cows, "milch kine" the term meaning milking cows carried the Ark of the Covenant to Bethshemeth in Israel.

Q5: Who became a pillar of salt?

Answer: from the King James Bible, Genesis 19:23-26

The wife of Lot was turned into a pillar of salt.

Q6: What did God create on the 4th day of creation?

Answer: from the King James Bible, Genesis 1:14-19

On the 4th day of creation God created the sun, the moon, and the stars.

Q7: Who prayed for wisdom instead of wealth? What did God reward him with?

Answer: from the King James Bible, 1 Kings 3:9-13

Solomon prayed for wisdom and God gave him wisdom, honor, and wealth.

Q8: What happened when the fourth angel poured the fourth vial of the wrath of God upon the sun?

Answer: from the King James Bible, Revelation 16:8-9

The angel was given the power to scorch men with fire from the sun after pouring the fourth vial of the wrath of God upon the sun.

Q9: What was the name of the city that was destroyed by fire from heaven?

Answer: from the King James Bible, Genesis 19:24-25

Sodom and Gomorrah was destroyed by fire from heaven.

Q10: Who told Mary to name her son Jesus?

Answer: from the King James Bible, Luke 1:26-31

The Angel Gabriel instructed Mary to name her son Jesus.


Video Source: Youtube


Report this article Ask About This Article


Loading...
More to Explore